Kan Norge bli verdens mest digitaliserte land med personvernet i behold? Det diskuterer vi med eksperter og sentrale politikere på personverndagen i Oslo og digitalt tirsdag den 28. januar fra kl. 09.
Vi søker etter jurister til to faste stillinger i seksjonen for offentlige tjenester, og én jurist til fast stilling tilknyttet Datatilsynets internasjonale seksjon. Vi søker i tillegg etter jurister til fire midlertidige vikariater med varighet på 12 måneder, i henholdsvis offentlig og privat seksjon.
Søknadsfrist: 26. januar og 3. februar.
Vi har to ledige stillinger som rådgiver eller seniorrådgiver teknologi i Seksjon for teknologi, sikkerhet og tilsyn.
Søknadsfrist: 9. februar
Det har vore ein røff start på året for mykje av den skinnegåande trafikken her i landet. Berre ordet «tog» kan nok framkalle fukt i augekroken for pendlarar. Men KI-toget dundrer vidare. Kanskje faretruande fort? Og mange kan nok kjenne på ei frykt for å bli ståande igjen på perrongen. Etter den første bølga med generative […]
I en tid hvor Microsoft Copilot 365 og generativ kunstig intelligens forenkler innsamling og bruk av store datamengder, er det viktig å stille kritiske spørsmål: Hva har arbeidsgiveren egentlig rett til å vite om deg, og hvordan kan du beskytte personvernet ditt på arbeidsplassen?
Programleder Helle Jacobsen tar praten sammen med seniorrådgiver Magnus Mühlbradt og senioringeniør Eirik Gulbrandsen i studio.
Datatilsynet og Finanstilsynet inviterte til samarbeid i kampen mot økonomisk kriminalitet. Allerede i søknadsprosessen fikk vi demonstrert god samarbeidsånd.
Kan nye krypteringsløsninger og innovativ teknologi åpne for å bruke biometriske opplysninger på måter og bruksområder Datatilsynet tidligere har vært skeptisk til? Svaret får du fredag 31. januar kl. 09, når vi lanserer rapporten fra sandkasseprosjektet med Mobai.
Vi har satt i gang et større tilsynsarbeid som omfatter kontroll med 50 kommuners ivaretakelse av personvern og personopplysningssikkerhet i digitale læringsverktøy for opplæringsformål.
For å styrke kampen mot økonomisk kriminalitet ønsker Datatilsynet og Finanstilsynet deltakere til sandkasseprosjekter, som ser på hvordan forebyggingen kan bli mer effektiv gjennom deling av data.
I sandkasseprosjekter ellers ser vi på hvordan produkter kan tilpasses regelverket, men her åpner vi for å se på selve regelverket.
– Erfaringene vil hjelpe oss å finne hindringer, og gi et godt grunnlag for eventuell utvikling av nytt regelverk, sier direktør Line Coll.
Er det mulig å lage og bruke et generativt KI-verktøy for HR-arbeid - som ofte involverer (sensitive) personopplysninger - uten å komme på kant med regelverket?
Sandkasseprosjektet, der vi har sett på hvordan generativ kunstig intelligens kan brukes til å gi juridisk rådgivning, er i havn. Rapporten, som tar utgangspunkt i jussboten LawAi, ble lansert med et strømmet seminar.
Rapporten fra sandkasseprosjektet, der NTNU ser på hvordan de kan gjøre seg klare for å ta i bruk Microsofts KI-verktøy M365 Copilot, ble lansert med et webinar onsdag 27. november, der det kom mange nyttige råd for alle som vurderer å ta i bruk verktøyet.
KI-forordninga, også kjent som AI Act, er ein stor snakkis. Endeleg får vi regulering av kunstig intelligens. Men kva seier eigentleg desse reglane og korleis treff dei oss? Vi har publisert et videoforedrag der vi går gjennom blant annet dette.